Suklaamousse, resepti





Sarjassamme Lidlin Liedellä-lehden reseptit kokeilussa.


Yhtä lailla, kun sienipiirakan ohjeita mulla jo on, on mulla suklaamousse-ohjeitakin jo ennestään. Silti olen aivan into piukkana, kun näen jossain Suklaamousse-reseptin. Niin kävi nytkin, lukiessani Liedellä-lehteä, pakko kokeilla tämän lehden Suklaamousse-ohjetta.





Liedellä-lehden Suklaamousse.

Homma alkoi heti sillä, että hankin ohjeen mukaiset ainekset, lähinnä ohjeessa käytetty suklaa. Itse olin ajatellut käyttää tummaa/raakasuklaata, mutta jotta tiedän, mitä ja miten muutan ohjetta tarvittaessa, teen yleensä ensimmäisen kerran orjallisesti ohjetta noudattaen.

Silti yhden muutoksen lehden ohjeeseen tein välittömästi: vaihdoin tavallisen valkoisen sokerin intiaanisokeriin.


SUKLAAMOUSSE, 6 annosta

150 g Bellarom kermasuklaata *

(1-2 rkl konjakkia, rommia, sitrus- tai kahvilikööriä)

1 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

3/4 dl sokeria **

ripaus suolaa


Koristeeksi:

50 g Bellarom kermasuklaata

kirsikoita


* voi käyttää mitä suklaata vain, mielestäni.

** valkoisen sokerin sijaan käytin intiaanisokeria. Valkuaisvaahto ei tietenkään ole enää valkoista, koska intiaanisokeri antaa oman värinsä siihen, mutta antaa se myös hyvää, omaa aromiaansa vaahtoon.

  • Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä.
  • Lisää suklaan joukkoon (alkoholi ja) vaniljasokeri.
  • Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset siten, ettei yhtään keltuaista pääse valkuaisten joukkoon.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puolen sokerin ja suolaripauksen kanssa.
  • Vaahdota keltuaiset ja loppu sokeri.
  • Lisää mukaan suklaasula vähitellen.
  • Sekoita valkuaisvaahto suklaaseokseen muutamassa erässä, varovasti sekoitellen.
  • Jaa mousse tarjoilukulhoihin, peitä foliolla ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
  • Koristele annokset ennen tarjoilua suklaarouheella ja tarjoa lisänä haluamasi marjoilla.

Lorautin mukaan luomubrandyä pari lusikallista. Lisäksi koristelin kuivatulla papaijalla suklaarouheen kanssa, mutta varmasti jokin muu kunnon marja sopisi vielä paremmin. 

Taivaallisen hyvää suklaamoussea.

Maku oli taivaallinen ! Maku myös tasaantui vielä paremmaksi parin päivän päähän. Jos haluaa suklaisemman maun, ehdottaisin tummaa suklaata ja tai raakasuklaata ja ehkä mahdollisesti vielä lisäksi kunnon suklaajauhetta. Mutta oman maun mukaan tätä ohjetta voi muunnella mielin määrin.

Itselläni kävi sen verran kämmyä, että sain käytettyä lähes kaikki taloutemme kipot ja kapot valmistaessani valkuais- ja keltuaisvaahtoja. Tästä huomaa, etten vähään aikaan ole tehnyt suklaamoussea... Seuraavalla kerralla aion todellakin tehdä niin, että se kulho, jossa vatkaan valkuaiset, on se kulho, johon lisään kaikki muutkin aineet. Toisin sanoen, valmis mousseseos on valkuaisvaahtokulhossa, josta lappaan tarjoilukulhoihin. Ohje on kuudelle, mutta minä sain moussen riittämään neljään kulhoon. Luulen, että käyttämäni tarjoilukulhot olivat sen verran tilavia, että moussea vain meni niihin enemmän, ei riittänyt kuuteen annokseen.

Kaiken kaikkiaan tämä Suklaamousse sai kovan suosituksen minulta !


*******


Kommentit