Mikä ihmeen Black Friday - Musta Perjantai ?

Olen jo muutaman vuoden ihmetellyt, että mikä ihme on Black Friday - Musta Perjantai. Wikipedia osaa kertoa, että se on kiitospäivän jälkeinen päivä eli marraskuun neljännen torstain jälkeinen perjantai. Päivää pidetään Yhdysvalloissa kauppojen joulusesongin avauspäivänä, ja se onkin kaupoille vuoden suurin yksittäinen ostospäivä. Tällöin ne myyvät erilaisia tuotteita alennettuun hintaan. Sinä päivänä kaupat avaavat ovensa normaalia aikaisemmin, yleensä viideltä tai kuudelta, ja pysyvät avoinna jopa iltayhteentoista asti. 

Nimitys Black Friday juontaa juurensa Philadelphiaan 1950- tai 1960-luvulle, jolloin kiitospäivän jälkeistä päivää alettiin kutsua mustaksi johtuen vilkkaasta liikenteestä, joka työllisti poliisia. Myöhemmin termi levisi ympäri Yhdysvaltoja, ja sen merkitys yhdistettiin kirjanpidossa käytettäviin väreihin. Alkuvuosi on useille kaupoille vielä tappiollista, eli tilinauhoissa se näkyy punaisella, mutta Black Fridaysta eteenpäin tehdään voittoa, joka näkyy kirjanpidossa mustalla kirjattavana tuloksena.

Black Friday on siirtynyt Yhdysvalloissa entistä enemmän verkkokauppoihin. Suurin osa tarjouksista koskee kulutuselektroniikkaa, kuten televisioita, kännyköitä ja musiikkisoittimia. Yhä useammat kaupat ovat alkaneet otttamaan osaa Black Fridayhin, jolloin tarjouksia on aina kosmetiikasta ruokaan ja vaatteista kodin tavaroihin. Ja oikeastaan ihan mihin vaan.

Tänä vuonna Black Friday, suomeksi Musta Perjantai, on 24.11.2017.

AJOISSA LIIKKEELLÄ

Jotta saisi kaiken irti Black Fridaysta, on oltava ajoissa liikkeellä. Perinteisesti tämä päivä räjäyttää käyntiin joulun myyntisesongin ja monet kaupat aloittavat alentamaan tuotteidensa hintoja roimasti jo ennen varsinaista Black Friday - päivää. Jotkut kaupat pitävät tarjouksia yllä koko Black Friday - viikon, toiset antavat tarjouksensa julki vasta perjantaina kello 00.01 ja jotkut pitävät tarjouksiaan yllä koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin.


Tarvitsemansa tuotteet kannattaa kirjata tarkkaan ylös ja seurata niiden tuotteiden alennukseen tuloa koko Black Friday - viikon ajan. Kun tuote on halvimmillaan, nappaa kiinni ja säästä rahaa. 

BLACK FRIDAY SUOMI

Vaikka suomalaiset eivät ole ehkä yhtä tunnettuja kerskakulutuksestaan, kuin amerikkalaiset, on Black Friday Suomessakin erittäin oiva tilaisuus ostaa suosikkituotteet itselleen ja lahjaksi. Kannattaa metsästää laadukkaita tuotteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Tällöin myös yleensä säästetty summa on suurempi. Erilaisten kauppojen tarjoamat Black Friday elektroniikka-, vaate- kenkä- ja huonekaluvalikoimat ovat hyvin laajoja, joten jokainen löytää varmasti haluamansa. 

JOULULAHJAT EDULLISESTI 

Joululahjahaukat nappaavat edullisia tuotteita pukin konttiin jo Black Fridayna eli Mustana Perjantaina. Tällöin kukkaro huoahtaa helpotuksesta ja stressi joulun alla vähenee huomattavasti.

MITEN ITSE AION HYÖDYNTÄÄ MUSTAN PERJANTAIN VAI AIONKO

Kun nyt selvitin itselleni Black Friday - ajatuksen, ajattelin osaltani hyödyntää tämän päivän tarkoittamat edut. Verkkokauppaostaminen ei ole minulle vierasta. Jotenkin ehkä olen jämähtänyt vain muutamaan verkkokauppaan, mutta sehän riittääkin, ainakin tällä hetkellä.

Itse ajattelin hankkia käyttö- ja kulutustuotteita, joita muutenkin olisin hankkimassa tai joita oikeasti tarvitsen. Olen vetkuttanut muutaman tuotteen hankkimista, kun ei ole ollut niin akuuttia tarvetta saada niitä heti. Mutta jos nyt edullisesti saisin nekin tuotteet, olisin aivan älyttömän tyytyväinen.

Meidän uuteen makuuhuoneeseemme saamme uuden sängyn juuri ennen vuodenvaihdetta, joulun jälkeen. Tarvitsemme siis uuden päiväpeitteen, helmalakanan, uusia vuodevaatteita lakanoineen,  vain muutaman mainitakseni. Olen katsellut näitä mm. Jotexista. Jotexiin pääsen mm. Bonuswayn kautta, jolloin niistäkin ostoistani saan bonusta, kun olen sinne rekisteröitynyt.

Urheilulisäravinteet aion hankkia Mass Nutritionin sivuilta. Mehän käytämme lisäravinteita. Mass Nutrition on kauppa, josta olen urheilulisäravinteemme ostanut viimeiset kolme vuotta ainakin. Nyt olisi tarvetta urheilujuomalle sekä palautusjuomalle. Myös patukat olisi tarpeen. Ne kun tuppaavat meiltä loppumaan melko nopeasti, koska syön niitä kahvin kanssa välipalana. Ne ovat myös melko hinnakkaita, joten tarjouksesta nekin kannattaa ostaa. Massin sivuille aion mennä Bonuswayn kautta, jolloin niistäkin ostoksistani saan bonusta.Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, tarvitsisin uuden kännykän. Olen koko syksyn katsellut uusien kännyköiden hintoja ja taivastellut niitä. Mua ei todellakaan saa ostamaan edes kolmensadan hintaista kännykkää. Ei, vaikka kuinka haluaisin pitää siinä sovelluksia, kuten Instagram ja emoji-näppäimistöjä, musiikkia ja muuta mukavaa. En voi ymmärtää, mikä arvo on monen sadan arvoisella kännykällä, kun huomattavasti halvempi hintaisella on ne samat perustoiminnot olemassa, joita itse kaipaan. Joka tapauksessa, kännyköiden hintoja aion seurata koko tämän viikon. Josko Mustan Perjantain kunniaksi tulisi jokin kännykkä sopivasti tarjoukseen. Ja jos mahdollista, senkin ostoksen aion suorittaa Bonuswayn kautta.

Mun hajonnut kännykkä.

MIKÄ IHMEEN BONUSWAY ? MITEN SE LIITTYY MUSTAAN PERJANTAIHIN ?

Bonusway ei oikeastaan liity Mustaan Perjantaihin millään tavalla. Mutta se liittyy verkko-ostoksien tekemiseen. Kaikki verkko-ostokset, jotka teet, kannattaa tehdä Bonuswayn kautta. Toki se vaatii sen, että Bonuswayssä on verkkokauppa, jossa aiot ostoksesi tehdä.

Itse tsekkaan Bonuswaysta, onko siellä se kauppa, josta haluan ostokseni tehdä. Ensin rekisteröidyn Bonuswayhyn, jota kautta rekisteröidyn varsinaiseen ostokauppaan, kuten esimerkiksi Massin sivuille, jossa sitten teen varsinaiset urheiluravinneostokseni. Tällä tavalla saan Bonuswayn kautta bonusta Massin ostoistani.


Sinulla on samat mahdollisuudet, kuin minulla, hyödyntää Mustan Perjantain lisäksi vielä enemmän, jos/kun käytät blogini oikean sivun marginaalissa olevia "Etuja Sinullekin" - linkkejä.

Joko oikean marginaalin linkkien kautta tai vaihtoehtoisesti suoraan tästä Bonuswayn linkistä => Etuja Sinullekin Bonusway.

Tämän linkin myötä Sinä saat 10 euron liittymispalkkion. Suomeksi sanottuna saat 10 euroa bonustilillesi ensimmäisestä Bonusway-ostoksestasi odottamaan lisäbonuksia, jotka voit tilittää omalle henkilökohtaiselle tilillesi, kunhan vähintään 25 euroa tilitettävää on kerääntynyt Bonuswayn bonustilillesi. Ihan mistä tahansa kaupasta, minkä teet Bonuswayn kautta.

Bonusway.fi - palvelussa on niin paljon bonusta antavia kauppoja, että olen varma, ettei rekisteröityminen Bonuswayhin mene hukkaan sinullakaan. Käy ainakin tsekkaamassa, mitä kauppoja siellä on ! Et menetä siinä mitään. Etenkään, kun Bonuswayn monet kaupat osallistuvat Black Friday-kampanjaan myös.

Sellainen on Black Friday eli suomeksi Musta Perjantai.

Aiotko sinä hankkia Mustana Perjantaina jotain ?


*******

Kommentit

 1. Loistavia vinkkejä,kiitos niistä! Jos vaan sopiva löytyy niin pitäisi ostaa itsellekin uusi puhelin:) Nuorimmainen oli sitä mieltä että yks tv lisää olisi myös hommattava.. saas nähdä millaisia BlackFriday juttuja vastaan tulee:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja ole hyvä ! :-) Puhelimien hinnat on sen verran korkeat, että vertailu kannattaa ja hankkii sen hinnan ollessa kohtuullinen. Samoin sinne Sinulle, mukavaa viikkoa ! <3

   Poista
 2. Perjantaina olen Tukholmassa ja koko päivän kiinni työasioissa. Eli ostokset jäävät tältä vuodelta väliin! Harmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet kaupat aloittavat jo pitkin viikkoa tarjoamaan edullisempia Black Friday -
   hintoja ja monet kaupat pitävät Black Friday - hinnat koko viikonlopun yli. Saatat siis ehtiä hintahulinoihin mukaan, jos tarve vaatii. :-) Hauskaa reissua työvelvollisuuksista huolimatta !

   Poista
 3. Olen perjantaina iltavuorossa, mutta netistähän kerkiää ostoksille jos tuntuu, että on tarvetta. Joululahjat mieluiten kuitenkin käyn ostamassa siten, että pääsen niitä katsomaan ja hipelöimään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ! Netissä kerkiää ostoksille. :-) Olen samaa mieltä, että on tavaroita, joita on päästävä hipelöimään. Olenkin ajatellut, että hamuamani sängyn helmalakanat tai muut siihen liittyvät voivat olla sellaisia, että olisi parempi kokeilla niiden tuntumaa. Nooo, katsotaan, mitä saan aikaiseksi ;-)

   Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !