Joulun ja Uuden Vuoden gaalaillallinen Thaimaassa


Näin joulun lähestyessä tulee väkisinkin mieleen viime vuoden joulumme ja Uusi Vuosi. Tässä postauksessa kerron, miltä Joulu ja Uusi Vuosi tuntuivat ulkomailla, vieraan maan kamaralla. Vietimme nimittäin viime vuodenvaihteen Thaimaassa.

Itse olen viettänyt kaikki joulut ja uudet vuodet Suomessa, joko kotona, omassa tai perheen tai sisarusten kotona, tai vuokratulla mökillä perheen ja sukulaisten parissa. Viime vuonna loma-ajankohtamme ajoittui aikaan juuri ennen joulua sisältäen Uuden Vuoden sekä Loppiaisen. Lomailimme yhteensä kokonaiset kolme viikkoa. 
Juhlat, Joulu ja Uusi Vuosi, olivat melko samaan tapaan järjestetyt keskenään Thaimaassa, siksipä kerronkin molemmista juhlista yhteen syssyyn. Kuvat ovat sekoitus molemmista juhlista, eivätkä välttämättä ole järjestyksessä, mutta niistä saanee yleiskäsityksen meiningistä.

Jouluaattona hotelli järjesti maksullisen joulupäivällisen, mutta Uuden Vuoden päivällinen sisältyi matkan hintaan. Matkanjärjestäjämme oli TUI, ent. Finnmatkat. Me osallistuimme kumpaankin päivälliseen, sillä olimmehan ensimmäistä kertaa Joulun ja Uuden Vuoden ulkomailla, joten ajattelimme ottaa kaiken ilon irti ja kokea, miltä tuntuu juhlistaa näitä juhlia ulkomailla.

Hotellin henkilökunta mainosti molempia juhlia ensimmäisestä lomapäivästä lähtien, ja lähempänä juhlapäiviä kyselivät tarkemmin, että tulettehan partyihin ja esittivät pöytävarauskarttaa, josta sai valita mieluisensa pöydän. Kun sen oli valinnut, ei muuta kuin ilmoittamaan respaan osallistumisestaan. Viinilista oli pöytäkartan vieressä. Niin sanotut kunnon viinit tuodaan Thaimaassa ulkomailta. Heidän omat viininsä on melko - hmmmm... - huonoja, joten jos halusi "kunnon viiniä" päivällisellään, oli syytä valita tuontiviineistä omansa. Puna- ja valkoviinivalikoima ei ollut järin laaja, mutta me löysimme omamme.

Joulupöytämme viineineen.

Pari päivää aikaisemmin henkilökunta alkoi tehdä hotellin alueella valmisteluja juhlaa vartan. Siinä kuumassa ja kosteudessa he rakensivat rekvisiittaa ja laittoivat koristeita esiin. Tiedämme, että he tekivät tätä työtä lähes ympäri vuorokauden, kyselimme nimittäin aamiaisvuoroa tekeviltä heidän kuulumisiaan. Täytyy sanoa, että puitteet olivat riittävän juhlavat, ainakin meidän makuun. Uudeksi Vuodeksi hotellin pihakäytävlle oli rakennettu kaarikäytävä, jota pitkin oli tarkoitus kävellä juhla-alueelle. Valokaaren suuaukossa sai ottaa myös valokuvia ja muut hotellivieraat olivat valmiit ottamaan toisistaan kuvia.

Kaarikäytävä juhla-alueelle Uuten Vuotena.


Hotellialueen juhlatila nurmikolla oli täynnä koristeita. Pöydät oli aseteltu hotellin nurmikolle koristeineen ja tietysti päivällisten ruokanoutopöydät notkuivat mitä erilaisempia ja monipuolisimpia herkkuja.
Tarjolla oli nautaa, possua, kanaa, kalaa, äyriäisiä, ja niitä oli keitettynä, paistettuna, grillatuna, raakanakin. Oli salaatteja, vartaita, eri vihanneksia ja niihin kastikkeita. Jälkiruokana kakkuja, hyytelöitä, leivonnaisia, hedelmiä. Nälkä ei jäänyt. Itseäni jäi harmittamaan se, etten maistanut raakaa tonnikalaa. Mieheni maistoi ja sanoi sen olevan todella hyvää. Eikä hänelle tullut minkäänlaisia vatsaoireita siitä.

Salaattia
Lisää salaattia.

Saisiko olla vartaita ?

Kanaa
Possua ja possun päätä.

Tonnikalaa raakana.
Äyriäisiä.
Lisää äyriäisiä.

Kastikkeita.

Jälkiruokaa.

Ja jälkiruokaa.
Lisää jälkiruokaa.
Hedelmähyytelöä jälkkäriksi.
Uuden Vuoden kakku.

Molempiin juhliin hotellin henkilökunta oli suunnitellut ohjelmat, jotka noudattelivat samaa kaavaa. Oli perinteistä Thaimaalaista tanssiesitystä, oli tulenheittelijöitä ja koko henkilökuntakin esiintyi kuoron muodossa. Hotellimme ei ollut muinakaan iltoina mikään menomesta, vaan rauhallinen hotelli, jossa iltaisin muutaman tunnin ajan esiintyi laulaja-soittaja-pariskunta. Tämä pariskunta esiintyi myös päivällisillä koko sen ajan, kun juhla kesti. Tanssiakin sai, mikäli niin halusi. Juhlat kestivät noin puoleen yöhön. Uutena Vuotena juhlat kestivät hiukan pidempään, olihan vuodenvaihde otettava kunnolla vastaan. Suurin osa juhlijoista, me myös, siirtyi hiekkarannan puolelle. Hiekalla sai lähettää tulilyhtyjä taivaalle. Koska Thaimaan kuningas oli sinä vuonna kuollut ja maassa oli suruaika, ei juhlallisuudet saaneet olla kovin suuret. Siksi lyhtyjäkään ei kovin montaa lähtenyt taivaan tielle, mutta muutama kyllä. Suruaikaan nähden juhlintaa oli, mutta se oli maltillista ja meille riittävää. 

Lyhtyjä taivaalle (sori kuvan huonous).

Ohjelmien juontajina toimivat hotellin apulaisjohtaja sekä nainen, joka oli respan vastaava. Heidän molempien suosikkiohjelmanumeronsa oli arvonta. Arvonnassa mukana oli jokainen vieras hotellihuoneen numerollaan. Arvonta oli siis ilmainen. Arvonnan palkintoina olivat päivälliskuponki hotellin ravintolaan, hierontakuponki hotellin hierontapaikkaan, puna- ja valkoviinipulloja, pehmoeläimiä. Mulla ei yleensä ole hyvä arpatuuri, mutta toisin oli nyt. Jouluna me voitimme thaimaalaista punaviiniä ja Uutena Vuotena päivälliskupongin hotellin ravintolaan. Palkinto oli haettava esiintymislavalta kaiken kansa edessä.

Voittamamme thaimaalainen punaviini.
Kun saavuimme juhlista takaisin huoneeseemme, oli sinne tuotu lisälahja. Sekä Joulun että Uuden Vuoden juhlien aikana oli henkilökunta tuonut huoneeseen pienen pussukan lyhyen saatteen kera. Me annoimme pussukat kotimaahan palattuamme siskoni tytöille.

Joulun ja Uuden Vuoden lahja hotellin henkilökunnalta.
Molemmat juhlat olivat ensimmäinen kerta meille, kun olimme muualla kuin kotona. Melkoisen uteliaina olimme mukana juhlistamassa tapahtumia. Jouluna olimme kahdestaan ja otimme kaiken ilon irti. Nautimme tunnelmasta, esiintymisnumeroista, söimme hyvin. Aivan samaan joulutunnelmaan ei tietenkään pääse ulkomailla, mutta tunnelmaa se oli tämäkin tunnelma ja siihen pääsi kiinni edes jossain määrin, sillä joululaulut soivat ja "houseband" teki omalta osaltaan parhaansa viihdyttääkseen hotellivieraita. Jotenkin oli absurdi olo, vaikkakin kivaa. Jännä fiilis, kun päivälläkin makoili auringon kilossa ajatellen, että nyt on joulu.

Uutena Vuotena tunnelma oli hitusen riehakkaampi. Pöytiin oli jaettu jokaiselle osallistujalle paketti, jossa oli punainen paperihattu, puhallettava paperipilli (kuten vappupilli) sekä pieni tikun päässä oleva rumpu, jota pyörittämällä rumpuun langalla kiinnitetty pieni pallo pyöritettäessä puolelta toiselle sai aikaan rummuttavaa ääntä. Suurin osa päivällisvieraista, mieheni myös, laittoi paperihatun päähänsä ja puhalteli pilliin pyörittäen sormiensa välissä rumpua, joten kakofoniaa riitti.

Uutena Vuotena emme istuneet pöydässämme kahden kesken, kuten jouluna, vaan erään samassa hotellissa asustavan pariskunnan kanssa. Olimme tutustuneet heihin jo lomamme alussa. Koska he eivät osallistuneet joulupäivälliseen, me konkareina pystyimme kertomaan heille juhlan kulkua. Me olimme jo kuin kotonamme niissä juhlissa.

Uuden vuoden juhlinta tapahtui melko samaan tapaan, kuin joulupäivällinen. Kaikilla hotellivierailla tuntui olevan mukavaa, ja tuntui, kuin olisimme lähestyneet jo joulupäivällisen aikana muihin hotellivieraisiin. Olimme samaa perhettä.

Nautimme kokemuksesta ja imimme kaiken mahdollisen itseemme, sillä emme tiedä, milloin seuraavan kerran olemme Thaimaassa tai ylipäätänsä ulkomailla Jouluna ja/tai Uutena Vuotena. Kokemuksena se oli erilaista, mukavaa, once in a lifetime-koettava tapahtuva.

Lopuksi pari videota Joulugaalasta. Ensimmäisessä videossa tulenheittäjät ja toisessa "housebandin" esitys.

Ihanaa Joulunodotusta kaikille, 

tapahtuu se sitten koti-Suomessa tai ulkomailla !

Ps. Lomastamme olenkin kirjoittanut aiemmin, katso myös oheiset linkit:


Uuden Vuoden juonet (tästä alkaa koko Thaimaan reissusta kertova "sarja")

Hotelliarvostelu: Hotelli Briza Beach Resort, Khao lak, Thaimaa

Ja ehkä sua kiinnostaa vielä:

Jotta nestehukka ei perisi (nesteytys kuumassa ja kosteassa ilmanalassa)
Aikuisen naisen housuista (Thaimaan räätäliltä vaatteita)
Hotelliarvostelu - Hotelli Aparthotel Espoo Leppävaara (koska lentomme Thaimaasta koti-Suomeen oli myöhässä lähes 9 tuntia).


*******

Kommentit

 1. huimia juhlatarjottavia. hjam :D (onkoha mul nälkä ku muistan parhaiten nimenomaa ruuat?) :D Oli varmasti ihana reissu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella huimia tarjottavia, vaikka ei ollutkaan perinteisiä joululaatikoita :-) Ja reissu oli ihana, tekisi mieli mennä jälleen kerran, ainakin jonnekin päin maailmaa, ellei Thaimaahan.

   Poista
 2. Oi miten ihana postaus♥ Varmasti ikimuistoinen uusi vuosi:) Upeat kuvat ja voi mitä herkkuja..Nam!!:) Mukavaa alkanutta joulukuuta ja joulun odottelua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Oli, ikimuistoinen Joulu ja Uusi Vuosi. Kiva muistella :-) Ihanaa joulukuuta !

   Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !