Puhelinviidakosta puhelimen löytämisen vaikeus


Minäpä ostin uuden (äly)puhelimen ! Brand new !

Huawei Honor 6A, kultaMinulla on vasta pari vuotta ollut käytössä älypuhelin. Itse asiassa mulla on ollut kaksi älypuhelinta parin vuoden sisään, ja molemmat ovat itse asiassa mieheni entisiä puhelimia.

Innostuin älypuhelimista kesällä 2015 siskoni kautta. Hänellä oli älykapula, jolla hän oli Instagramissa. Silloin en tiennyt lainkaan, mikä se Instagram on, mutta siskoni valisti mua, ja sillä tiellä olen, sillä innostuin Instasta ihan älyttömästi. Instagramia varten piti tietty olla älypuhelin, jota en silloin omistanut. Jostain syystä miehelleni oli kerääntynyt älypuhelimia, iPhone ja Samsung (S2), joista otin itselleni käyttöön iPhonen. Ei siis ole tarvinnut erikseen ostaa uutta kapulaa. Mun päähän kun ei mahdu, että pitää siitäkin maksaa montaa sataa. Ja jos kerran mieheni puhelimet ovat virattomia, vaikkakin toimivia, niin eikö olekin järkevää käyttää niitä.

Joka tapauksessa, ensimmäinen käytössäni oleva älykapula oli iPhone. Versioista ja tyypistä ei ole tietoakaan. Sen verran uusi, outo ja erilainen se oli verrattuna entiseen Nokian Music Expresiini, että iPhonen käyttöä oli opiskeltava. Opiskelu tarkoitti siskoni tietotaidon hyödyntämistä, eli hän kädestä pitäen näytti ja kertoi minulle oman tietämyksensä siitä, miten kapulaa käytetään. 

Myös kummityttömme opetti mua iPhonen käytössä, ja hämmästys olikin suuri, kun silloin seitsenvuotias tyttö otti puhelimen sutjakasti pieniin sormiinsa ja alkoi suihkia kosketusnäytöllä. Hän ihmetteli, kun mulla oli niiiiiiiiin monta sovellusta yhtä aikaa auki/päällä. Enhän minä tiennyt, miten niitä poistetaan. Olin vain ajatellut, että kun lopettaa jonkin sovelluksen käytön ja poistuu käyttämästä puhelinta, se sammuttaa itse automaattisesti käytetyn sovelluksen pois päältä. Olin kyllä mietiskellyt itsekseni, että mahtaako sivut jäädä jonnekin auki tai että saisiko niitä itse suljettua...

Opin kuitenkin käyttämään, ainakin riittävästi, iPhonea ja lataamaan sinne erinäisiä applikaatioita, kuten Instagramia. Siirryin nykyaikaan eli käyttämään älypuhelinta.

iPhone, joka meni rikki putoessaan.

Taidan olla sen verran rähmäkäpälä, että parin vuoden aikana käyttäessäni iPhonea on se muutaman kerran lipsunut kätösistäni lattialle. Joka kerta olen ollut sydän sykkyrällä, että mahtoiko se hajota. Tämän kesän (kesä 2017) lopulla puhelin jälleen kerran jotenkin lipsahti sormistani läsähtäen lattialle. Tällä kertaa se sitten myös meni säröille, eikä sitä voinut enää käyttää. Ei ainakaan ilman, että siitä olisi mahdollisesti saanut haavoja sormiinsa.

Ei auttanut, kuin ottaa seuraava kapula käyttöön.

Seuraavana olikin Samsung S2, joka oli jo muutaman vuoden vanha. Ja sen kyllä huomasi ! Juuri, kun olin tottunut ja jotenkin oppinut iPhonen käytön, oli opeteltava Samsungin käyttö, joka tietenkin oli hiukan erilainen. Mikä "tappelu", että opin käyttämään uutta vanhaa puhelinta. Pahin homma oli saada emojit näkyviin oikealla tavalla. Niitä en saanut näkymään värillisinä lainkaan, vaan ne näkyivät mulla pieninä mustina kärpäsen kakkana. Kyllä oli siskoni ja ystäväni ihmeissään, kun tivasin heiltä pariinkiin otteeseen, että millä tavalla lähettämäni emojit oikein näkyivät.

Jotta emojit olisivat näkyneet kunnolla, värillisinä, olisi puhelin pitänyt buutata ja sitten ajaa siihen päivitys. Toiminta olisi ollut aikamoinen ravistus puhelimelle, joten päätin jättää sen tekemättä. Päädyin elämään tämän kärpäskakkaominaisuuden kanssa jonkin aikaa, ennen kuin ostaisin uuden puhelimen. Monta kertaa todellakin ajattelin, että varmasti ostan uuden puhelimen. Puhelimen, jossa emojit näkyvät. Mutta vasta sitten, kun eteen tulee puhelin, joka on kohtuuhintainen. Sen seuraavan uuden puhelimeni piti kuitenkin olla älypuhelin. 

Samsung S2
Jotenkin tämän vuoden Black Friday-aikoihin aloin miettimään tosissani uuden puhelimen hankkimista. Vaikka en ollut valmis maksamaan puhelimesta maltaita, oli silti edessä valinnan vaikeus.

Nimittäin, kun tarjolla on paljon vaihtoehtoja, on vaikea tehdä valintaansa. Oletko huomannut tämän saman ilmiön ?

Mulle valinnan vaikeus tulee yleensä esille silloin, kun tiedän periaatteessa, mitä haluan, mutta tiedän tarkalleen vasta sitten, kun sen näen. Tämähän johtuu yksinomaan ja vain siitä, että kun ei tasan tarkkaan tiedä, mitä on tarjolla ja missä. Puhelimen suhteen vaikeus oli alkuun se, kun ei ymmärtänyt versioista saatika ominaisuuksista mitään. Oli Lollipoppia, oli Marsmallowta ja oli vieläpä Nougatakin. 

Oli pakko alkaa ottamaan selvää eri puhelin merkeistä ja niiden ominaisuuksista. Mulle alkoi selviämään android-puhelimien eri versiomerkitykset ja ominaisuudet. Alkoi selviämään jo edes se, minkä merkkisen puhelimen ostaisin. Olin jopa kysellyt tuttavilta ja kesän työkavereilta, että millaiset puhelimet heillä on ja ovatko kuinka tyytyväisiä niihin.

Uusi puhelin oli tarkoitus ostaa Mustana Perjantaina tai sinä viikonvaihteena, mutta sattuipas niin, että olimme kisamatkalla perjantai-iltapäivästä lauantai-iltaan, ja koko se aika ja kaikki se energia meni kisaan keskittyessä. Sunnuntaina vasta pystyin keskittymään puhelinviidakkoon: mitä on tarjolla ja mihin hintaan. Että mahtaako Black Friday-hinnat olla vielä voimassa, ja onko puhelimien hinnat alennettuina.

Koska olin etukäteen selvittänyt puhelimen, jonka voisin ostaa, oli helppo alkaa vertailemaan eri kauppojen hintoja. Tavoitteena oli ostaa Huawein Honor Y6, jonka hinta oli kohtuullinen ja halvin, minkä löysin. Hinta oli nippanappa sitä, mitä voisin maksaa, mutta en yhtään enempää. Hinnat olivat samat ennen ja jälkeen kisareissua ja Mustan Perjantain viikonloppua, eli 118,90 euroa Powerissa ja 119,00 euroa Gigantissa.

Huawei Honor Y6, kulta.

Eli, hinnat olivat samat, eikä varmaan ollut muuttuneet mihinkään Mustan Perjantain aikana. Tästä tulin siihen johtopäätökseen, että okei, ei varmaan ollut mun valitsemalleni puhelinmallilleni muita hintoja tarjolla ollakaan, joten en pitänyt puhelimen hankkimisella kiirettä, yhäkään. En käynyt ostamassa uutta puhelinta. Vielä.

Kunnes myöhemmin viikolla mieheni hiffasi, että nyt Gigantissa olisi uudempi versio Honorista vieläkin halvempaan hintaan verrattuna jo periaatteessa valitsemaani puhelimeen verrattuna. No, en nyt rynnännyt nettiin, mutta välittömästi menin nettiin katsomaan, että mikäs laite se nyt olisi tarjolla.

Tarjolla oli Huawei Honor 6A hintaan 100 euroa. Wuaaatt ! Vertailin Y6- ja 6A-puhelimia ja totesin, että selvä, tässä on mun puhelin. Honor 6A-merkki oli uudempi kokonaisuus ja jos sen kerran saa halvemmalla, kuin Y6-laitteen, niin mikä minä olen sitä estämään.


Huawei Honor 6A, kulta, mun puhelin.

Siispä kauppaan puhelinostoksille.

Treenireissulla menimme Giganttiin ja ostin Huawei Honor 6A-älypuhelimen hintaan 100 euroa. Kysyimme, että miksi tämä puhelin oli nyt tässä tarjouksessa. Vastauksena oli, että se oli Suomi 100-tarjous. Siis, mikä mäihä mulla kerrankin oli !
Nyt sitten minulla on uusi (äly)puhelin, jossa emojit näkyvät värillisinä. Uuden puhelin opettelukaan ei ollut enää lainkaan samaa tuskaa, kuin iPhonea, saatika Samsungia opetellessa. Honorini mun on käyttäjäystävällinen, siinä on hyvä kamera, se on kultainen. Kirjaimellisesti. Se on hiukan isompi iPhoneen ja Samsungiin verrattuna, mutta riittävän pieni käyttööni. Mikä parasta, en olisikaan halunnut maksaa satasta enempää...Millainen puhelin sinulla on ? Oletko tyytyväinen siihen ?


*******

Kommentit

  1. Hienoa että uuden puhelimen löysit! On se vaan melkoinen "viidakko" kun menee puhelimia katsomaan:) Toisaalta kiva että valikoimaa on varmasti nimittäin löytyy jokaiselle se oma:) Minulla on Samsung ja siitä olen pitänyt kovasti.Helppo käyttää ja toimii:) Mukavaa talvipäivää❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellinen viidakko se on ! :-D Mutta löysin, kuin löysinkin puhelimen omaan makuuni. Samsung on varmasti yhtä hyvä honoriin verrattuna, mulla vain hinta ratkaisi :-) Molemmat ovat helppoja ja mukavia käyttää, ja mikä tärkeintä, toimivat ! Kivaa päivää ! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !